Підтримати ЗСУ

Поради по правильному використанню антистатичних пакетів

Антистатичні пакети звичайно використовуються для упаковки електронних компонентів, щоб запобігти пошкодженням, викликаних електростатичним розрядом. Статична електрика - небезпечна тим що вражає мікросхеми високої ступеня інтеграції. Незважаючи на те, що електростатичний розряд містить відносно невелику кількістю енергії, велика різниця потенціалів і велика швидкість їх зміни призводить до формування токів, достатніх для виведення з ладу чутливої електроніки або нанесення мікросхемам не помітних, але критичних пошкоджень. Важливо розуміти, як правильно використовувати засоби антистатичного захисту.

Нижче наведено 5 порад, які допоможуть вам правильно використовувати захисні пакети від електростатичного розряду:

1. Екранувальні пакети повинні бути досить великими, щоб в них вмістився весь продукт.

Антистатичні пакети повинні бути закриті етикеткою або стрічкою. Крім того, ви можете використовувати захисні пакети з застібкою zip-lock, що забезпечує електростатичне екранування. Це єдиний спосіб забезпечити захист чутливих до ESD пристроїв, що знаходяться всередині захисного пакета - не запечатаний пакет не дає захисту!

2. Зніміть заряд з ESD захисного пакету

При отриманні чутливого до ESD пристрою, упакованого в захисний пакет, переконайтеся, що закритий пакет знаходиться на ESD-захищеній робочій поверхні перед розпакуванням компонентів. Це дозволить усунути будь-який заряд, який може накопичитися на поверхні захисного пакета.

3. Не зловживайте антистатичними пакетами.

Якщо захисні пакети непошкоджені, прийнятно їх повторно використовувати. Проте будь-які отвори, розриви або надмірні зморшки є ознаками того, що пакет слід викидати.

4. Антистатичні пакети не є робочою поверхнею

Захисні ESD пакети призначені тільки для захисту чутливих продуктів від пошкодження електростатичним розрядом.

Для роботи з виробами, чутливими до електростатики, ви повинні використовувати правильно заземлену робочу поверхню.

5. Не беріть в руки компоненти через антистатичний пакет

Не використовуйте захисний пакет як "ESD-тримач" або "ESD-рукавичку" для роботи з чутливими до ESD компонентами, оскільки в такому разі він не надає жодного захисту. Ви завжди повинні використовувати ремені для зап'ястя або заземлювачі.

Тип статті:
Переклад
Джерело:
esd
0
2716
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...