Новая версия SCADA-системы zenon 7.50

Навесні відбулось чергове оновлення версії програмного забезпечення для візуалізації та збору даних — SCADA zenon 7.50. До складу системи було внесено численні вдосконалення, які покликані підвищити простоту конфігурування проекту, покращити взаємодію користувача з операторським інтерфейсом, а також забезпечити відповідність даного програмного продукту самим сучасним тенденціям в світі автоматизації.

image

Розширення функціоналу модуля Message Control

image

В нову версію системи включена можливість отримання повідомлень по технології Voice over IP (VoIP), яка дозволяє здійснювати передачу медіа-даних у режимі реального часу за допомогою сімейства протоколів TCP/IP.

Було створено спеціальний додаток для мобільних телефонів — Notifier App. Дана програма виявляє сигнали тривоги, які відправлено модулем Message Control у вигляді SMS і у зручній формі дозволяє їх зчитувати та підтверджувати. Незалежно від того, де Ви знаходитесь, Ви завжди в курсі подій на виробництві.

Стилі в zenon Editor

Додана можливість створення користувацьких стилів в середовищі розробки проектів. Стилі в zenon допоможуть інженерам легко досягти узгодженого зовнішнього вигляду своїх проектів. В стиль закладаються такі графічні властивості елементів екраннів, як товщина ліній, розмір, колір, шрифти і т.д. Централізоване керування даними параметрами забезпечує легке та безпомилкове повторне відтворення відповідних графічних образів користувацього інтерфейсу проекту.

Модуль Batch Control: XML експорт та імпорт

Рецепти, що створюються в модулі Batch Control, тепер можуть легко передаватися від одного проекту до іншого за допомогою XML експорту / імпорту. Також, це удосконалення стане у пригоді інженерам-програмістам, які зможуть, залежно від завдань, експортований файл відредагувати за допомогою зовнішніх інструментів. Крім того, XML експорт / імпорт доступний не тільки для рецептів, а й для Юнітів та сконфігурованих Фазових станів.

image

Командне керування за допомогою модуля Command Sequencer

Для сектору енергетики було розроблено та впроваджено новий модуль — Command Sequencer. До його функцій входить формування та автоматичне виконання послідовності команд по керуванню силовими пристроями на підстанціях. Тепер оператори можуть безпосередньо в режимі виконання проекту в зручній та зрозумілій формі створювати, тестувати і застосовувати послідовності команд, які раніше вони виконували у ручну.

image

HTML Web Engine

image

До системи інтегровано HTML Web Engine, який дозволяє компілювати проект у вигляді HTML 5-коду, та відображати його на будь-якому WEB-браузері. Таким чином компінія COPA-DATA забезпечила додаткову можливість використання SCADA zenon на мобільних пристроях.

Інші нововведення:

  • Сертифікація використання на Windows 10 (Home, Pro, Enterprise, Education, IoT Enterprise, Mobile, усі x86 та x64)
  • Індивідуальний драйвер для Siemens S7 TIA, що забезпечує комунікацію з SIMATIC S7-1200 та 1500
  • Перевидання та сертифікація для IEC 61850 Edition 2
  • Удосконалення драйверів IEC 60870, Codesys V3, DNP3, BACnetNG, KUKA 32
  • Підтримка PRP (Parallel Redundancy Protocol) в IEC 62349-3
  • Комунікація по IEC 61850-90-5, KDNP1, Masterbus
  • Удосконалений інтерфейс модуля Scheduler
  • Підвищення продуктивності великих проектів
  • Удосконалення можливостей прогнозування в модулі Load Management
  • Поновлення версії zenon Logic 9 та zenon Analyzer 3

Нова версія zenon 7.50 повністю сумісна з попередніми. Тому існуючі проекти можуть бути легко переведені на нову весію системи.

Усі, хто бажає протестувати нові можливості програми, звертайтесь в центральний офіс компанії за безкоштовним DVD-диском SCADA zenon 7.50.

Докладніше про нові можливості SCADA zenon 7.50

Джерело:
0
10:35
979
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...