Технологічні гіганти планують вивести виробництво з Китаю

Згідно з доповіддю у Nikkei, кілька великих технологічних компаній з США намагаються вивести істотне виробництво з Китаю, що обумовлено триваючим торговельним спором між Вашингтоном і Пекином.

У звіті, посилаючись на джерела, сказано, що виробники персональних комп'ютерів HP і Dell Technologies планують перерозподілити до 30% свого виробництва ноутбуків з Китаю.

Microsoft, Alphabet, Amazon, Sony та Nintendo також кажуть, що вони розглядають можливість вивести з країни виробництво частини своїх ігрових консолей та розумних динаміків.

У той час як адміністрації США і Китаю уклали перемир'я на саміті «великої двадцятки» в Японії в минулі вихідні, у спробі відновити заморожені торгові перемовини, перераховані компанії навряд чи змінять свої плани щодо виведення виробництва хоча б частини своєї продукції з Китаю, оскільки вони стикаються з більш високими експлуатаційними витратами.

Минулого місяця, як повідомляється, Apple звернулася до великих постачальників з проханням оцінити фінансові наслідки переходу на третину своїх виробничих потужностей з Китаю в Південно-Східну Азію, оскільки компанія готується реструктурувати свій ланцюг постачання.

0
11:20
849
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...