Понижуючі DC/DC перетворювачі з наднизькою вихідною напругою для переносних приладів і пристроїв IoT

Ricoh Electronic Devices випустила два перетворювача постійного струму для використання в переносних пристроях і додатках для Інтернету речей, що дозволять подовжити термін служби батареї, та зменшити загальну площу і вагу на платах високої щільності монтажу.

RP516 і RP517

Носимі пристрої та пристрої IoT працюють в основному в сплячому режимі, а енергоспоживання в значній мірі визначається струмом спокою, що належать до спокійного стану електричного кола, а не до навантаження. В цьому режимі система простоює, але готова в будь-який момент прокинутися, щоб виконати завдання, передати деякі дані і знову перейти в сплячий режим.

RP516 і RP517 були оптимізовані для продовження терміну служби батареї і були розроблені для додатків, що вимагають низької напруги живлення в діапазоні від 0,3 до 1,2 В. Цей тип джерела живлення призначений для підтримки нового покоління малопотужних мікроконтролерів, GPS/GNSS приймачів/процесорів та інших ІС, які потрібні в додатках IoT для бездротової сенсорної мережі з низьким енергоспоживанням або переносних пристроїв.

DC/DC перетворювачі працюють в режимі VFM, ефективність при легких навантаженнях, була значно поліпшена, навіть при вихідному струмі 0,01 мА досягається ККД близько 67% (за умови: Vout = 0,5 V, Vin = 1,8 В).

Низький струм спокою ( всього 300 нА) сприяє продовженню терміну служби батареї і дає змогу конструктору обрати батареї меншого розміру.

Основною відмінністю цих двох продуктів є їх вихідна сила струму; вони забезпечують 100 і 300 мА відповідно. Обидва продукти пропонують синхронне випрямлення і мають вбудовані N-канальні польові транзистори. Доступні в трох різних корпусах: стандартний SOT-89-5, або найкомпактніший корпус WLCSP-8-P1. Завдяки використанню запропонованих зовнішніх компонентів, він займає всього 8,3 мм 2 площі друкованої плати. Завдяки широкому діапазону вхідної напруги два перетворювача постійного струму можуть працювати від різних джерел живлення, таких як порт USB, одноелементний літій-іонний акумулятор і інші звичайні акумулятори.

Вбудовані cхеми захисту: схема блокування зниженої напруги, яка відключає перетворювач постійного струму в разі падіння вхідної напруги нижче мінімального порогового значення. Коло плавного запуску управляє вихідною напругою, щоб плавно нарощувати, запобігаючи будь-яким викидам і перевантаженню на виході протягом періоду запуску. Схема обмеження струму Lx не дозволяє піковому струму через індуктор перевищувати певний максимальний поріг струму.

RP516 і RP517 мають додаткову функцію автоматичного розряду; ця функція швидко розряджає вихідний конденсатор, як тільки вивід CE відключає мікросхему.


0
12:35
914
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...