Arduino почали співпрацювати з Chirp для забезпечення передачі даних через звук M2M

Nano 33 BLE

Chirp і Arduino оголосили про першу офіційну інтеграцію data-over-sound в лінійку плат Arduino.

Інтеграція дозволить проектам на базі Arduino відправляти і отримувати дані по бездротовій мережі, використовуючи тільки мікрофони і динаміки.

Партнерство спрямоване на підтримку розробників, які прагнуть об'єднати технології компаній. Він надасть розробникам сумісні бібліотеки через офіційного менеджера бібліотек Arduino в Arduino Create, десктопну IDE, а також додаткову документацію, навчальні посібники та технічну підтримку, що полегшить створення апаратних проектів з підтримкою даних і звуку.

Рішення Chirp для передачі даних забезпечує обмін даними між пристроями за допомогою існуючих мікрофонів та динаміків. Дані кодуються в ряд тонів, відтворюються по повітрю і декодуються на приймальному пристрої або групі пристроїв. Цей спосіб вбудовування та вилучення значення зі звуку працює повністю в режимі офлайн.

Enable Data-Over-Sound M2M


Плата Nano 33 BLE Sense поставляється з оптимізованим DSP процесором Arm Cortex-M4, це перша плата в лінийці Arduino, яка має можливість передавати і приймати звукові сигнали Chirp, використовуючи мікрофон плати в якості приймача.

Chirp SDK для Arduino також підтримується в режимі «лише відправка» в наступних платах: MKR Zero, MKR Vidor 4000, Zero, MKR Fox 1200, MKR WAN 1300, MKR WiFi 1010, MKR GSM 1400, MKR NB 1500, та Nano 33 IoT.

Деякі застосунки, запропоновані Chirp, включають в себе: запуск подій з аудіо YouTube, дистанційне керування, яке взаємодіє тільки з пристроями в одній кімнаті, безпечне розблокування інтелектуального замку звуком і відправку облікових даних Wi-Fi для перенесення автономних пристроїв в мережу Wi-Fi.

Коментуючи, Джеймс Несфілд, генеральний директор Chirp, сказав: «Робота з Arduino над розширенням інтеграції передачі даних через звук на вражаючий діапазон плат не тільки розширить охоплення технології Chirp, але і надасть набагато більшій кількості розробників доступне і просте інтегроване рішення для зв'язку».

0
14:20
902
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...