ТОП дистриб'ютори виходять із ECIA, щоб сформувати нову глобальну асоціацію

Три найбільші дистриб'ютори галузі — Arrow Electronics Inc., Avnet Inc. та Electrocomponents plc — вийшли з Асоціації індустрії електронних компонентів (ECIA), що ознаменувало історичну структурну зміну 9-річної торгової організації. Протягом 90 днів буде сформована нова — Глобальна асоціація дистриб'юторів електроніки (GEDA), — повідомила прес-секретар Avnet.

Відповідно до сучасних потреб та можливостей світової галузі, GEDA забезпечить своїм членам економічно вигідне партнерство, орієнтоване на те, що є сьогодні важливим для індустрії розподілу електронних компонентів.

ECIA була утворена в 2010 році шляхом об'єднання двох галузевих груп: Національної асоціації дистриб'юторів електроніки (NEDA) та Асоціації електронних компонентів (ECA). NEDA — яка була створена в 1939 році та складалася з дистриб'юторів; ECA представляли виробників компонентів. Arrow та Avnet вже десятиліттями є членами NEDA/ECIA, як і компанії «Allied Electronics» та «RS Components».

Членство в ECIA зараз включає дистриб'юторів, виробників та незалежних представників усіх розмірів. Члени, як правило, зосереджені в Америці, оскільки багато малих фірм не займаються глобальною комерцією. ECIA має альянси з іншими торговими групами в ЄС та Азії. GEDA буде складатися тільки з лідерів у галузі розподілу електронних компонентів, та, за словами Avnet, з пов'язаних з ними виробників, які будуть зацікавлені в просуванні інтересів членів GEDA.

Цей крок є ударом для ECIA в декількох аспектах. Членські внески масштабуються за розміром організації, а ці три члена, разом становлять 50 мільярдів доларів глобального доходу. Дистриб'ютори також розміщують свій інвентар на ексклюзивному агрегаторі для авторизованого каналу продажу ECIAauthorized. Несанкціоновані дистриб'ютори в зоні підвищених ризиків з точки зору підроблених компонентів.

Білл Бредфорд, генеральний директор ECIA, заявив, що асоціація не має жодних публічних коментарів щодо членів, які вийшли з асоціації. «З 1 липня ми мали рекордно високу кількість членів усіх трьох категорій — дистриб'юторів, виробників та представників виробників», — сказав він.

Інсайдери кажуть, що про співпрацю між двома асоціаціями не йдеться. ECIA має ключові комітети, які працюють над глобальною галузевою практикою, статистикою, стандартами та маркетингом; та вирішує такі питання, як боротьба з підробкою, тарифи, кібербезпека та корисні копалини. Усі стосуються світового ланцюга поставок.

Новий консорціум Arrow / Avnet / Electrocomponents буде більш орієнтований на дистрибуцію, ніж ECIA. Хоча доля постачальників і дистриб'юторів нерозривно пов'язана, обидві групи часто суперечать одна одній. Виробники компонентів скорочують програми по створенню попиту, в яких дистриб'ютори отримують винагороду за виконання проектів OEM. 

Існують також різні домовленості між постачальниками та дистриб'юторами, які є проблемними для партнерів. Дистриб'ютори зобов'язані отримати схвалення від постачальників, якщо вони збільшують або знижують ціни на компоненти за певний момент. Ці різниці в ціні управляються за допомогою дебетової та кредитної системи, яка є складною та неефективною.

 На даний момент, світові виробники компонентів стикаються з унікальними проблемами у ланцюзі поставок: ціни різняться в різних регіонах; франшизи можуть застосовуватися не в кожній країні; а торговельна війна США та Китаю додала витрат та складності логістиці. 

Джерело:
0
17:35
723
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...