Продаж комп’ютерів Raspberry Pi від компанії Farnell досяг 15 мільйонів штук

Farnell, є провідним виробником і дистриб'ютором одноплатного комп'ютера Raspberry Pi (SBC), які використовуються інженерами-розробниками, освітянами, любителями та виробниками електронніки з моменту запуску в 2012 році. Завдяки комплексній пропозиції, що включає різноманітну екосистему аксесуарів і підтримку з боку спільноти element14, в даний час налічується 15 мільйонів проданих пристроїв по всьому світу.

Останній випуск Raspberry Pi, комп'ютер Raspberry Pi 4 Model B, привів до значного збільшення продажів. Ця нова плата є найпотужнішою на сьогоднішній день Raspberry Pi: в три рази швидше, ніж попередня модель, з низкою варіантів пам'яті і поліпшеними інтерфейсами і можливостями підключення, що розширює можливості для всіх користувачів. Raspberry Pi 4 може використовуватися як високопродуктивна вбудована платформа або як повнофункціональний настільний комп'ютер.

Farnell розвинув Raspberry Pi через свою спільноту element14, створивши для своїх 650 000 користувачів форум, на якому можна було отримати доступ до інформаційних і освітніх ресурсів, надихатися ідеями колег і брати участь в конкурсних задачах проектування на основі Raspberry Pi.

Farnell також підтримує клієнтів, які виводять продукцію на ринок за допомогою сервісу виробника, через програми для стартапів, технічну підтримку 24/7 та можливості укласти ексклюзивну угоду з Raspberry Pi (Trading) для кастомізації продуктів Raspberry Pi. Серед клієнтів, яких підтримує Farnell, французькі стартапи Airnodes, які розробили розумне дзеркало, яке зараз можна побачити в готелях по всій Франції, і Futurehome, що базується в Норвегії, які розробили систему домашньої автоматизації на основі додатків за допомогою Raspberry Pi-платформи, налаштованої Farnell.

Основні факти про Farnell та Raspberry Pi:

  • Farnell є найбільшим світовим виробником і дистриб'ютором Raspberry Pi і продав на сьогоднішній день 15 мільйонів плат Raspberry Pi.
  • Результати опитування користувачів Raspberry Pi від Farnell показують, наскільки різноманітне використання SBC; 33% респондентів використовують Raspberry Pi для особистих проектів, 33% для підтвердження концепції та складання прототипів, а остання третина респондентів використовує Raspberry Pi в неформальній чи формальній освіті. Поєднання ціни, продуктивності та простоти використання робить Raspberry Pi найкращим вибором серед одноплатних комп'ютерів. Дослідження Farnell також підкреслили все більш широке використання продуктів Raspberry Pi професійними інженерами в додатках IoT, промисловій автоматизації та управлінні.
  • Avnet, материнська компанія Farnell, використовує свій досвід і знання для розробки таких пристроїв, як Avnet Smartedge Industrial IoT Gateway, що працює на Raspberry Pi, щоб допомогти клієнтам масштабувати свої прототипи і виводити продукти на ринок.

В Україні у MiniBoard є всі моделі Raspberry Pi, а також різноманітна екосистема аксесуарів, яка допомагає користувачам створювати пристрої для дому, навчання або в комерційних цілях.

Джерело:
0
23:20
1057
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...