Нові комплекти розробки LoRa від STMicroelectronics для створення широкомасштабної мережі LPWAN

STMicroelectronics представила два готових до використання пакета розробки за 99 доларів, які дозволяють користувачам використовувати бездротові IoT-з'єднання LoRa з великим радіусом дії для таких  застосувань, як трекінг, визначення місця розташування і вимірювання. Ці пакети можуть використовуватися всіма типами користувачів, від великих корпорацій до невеликих компаній, незалежних розробників, радіолюбителів та шкіл.

Набори складаються з повного ланцюжка розробки LoRaWAN, що включає в себе плати шлюзів і кінцевих вузлів, вбудоване ПО і інструменти, з використанням зручних і перевірених STM32* Nucleo оціночних плат. Забезпечуючи окреме обслуговування для регіонів з частотами ISM 868 МГц/915 МГц/923 МГц і частотами ISM нижче 550 МГц, кожен пакет включає пропрієтарне програмне забезпечення шлюзу і програмне забезпечення кінцевого вузла ST I-CUBE-LRWAN. Плати вузла і шлюзу поставляються з антеною і вбудованим відладчиком.

Шлюз LoRa, що входить до кожного пакету, вбудований з платою розвитку STM32 Nucleo-144, NUCLEO-F746ZG, яка містить мікроконтролер STM32F746ZGT6 (MCU). Користувачам доступні контакти пристрою, для підключення, а шлюз виступає основним перенаправлячем пакетів, щоб давати змогу даним, що надходять з вузла розробки, досягати мережевих серверів LoRaWAN. ST уклав угоди з провайдерами мережевих серверів LoRaWAN LORIOT, Actility та The Things Network, щоб користувачі могли безкоштовно підключати свої шлюзи до основних можливостей мережевого сервера. Користувачі також можуть переглядати дані датчиків та пристроїв управління за допомогою панелі інструментів myDevices Cayenne для LoRa IoT Builder.

Вузли базуються на платі NUCLEO-L073RZ Nucleo-64, з мікроконтроллером з ультра-низьким енергоспоживанням — STM32L073RZT6 та мають бокс для акумулятора, що робить їх більш мобільними. Кожен пакет включає в себе плату розширення вузла LoRa, яка містить модуль з STM32 з ультра-низьким енергоспоживанням, що працює з AT-командним стеком. Набір датчиків руху та навколишнього середовища також передбачені на борту.

P-NUCLEO-LRWAN2

P-NUCLEO-LRWAN2 призначений для високочастотних смуг (868MHz/915MHz/923MHz) ISM. Він оснащений платою розширення вузла I-NUCLEO-LRWAN1, розробленого компанією USI, яка поєднує модуль, що працює на базі STM32L0, із сенсорними пристроями ST, включаючи електронний компас LSM303AGR MEMS (акселерометр/магнітометр), датчик тиску LPS22HB та датчик температури і вологості — HTS221.

Комплект P-NUCLEO-LRWAN3 для низькочастотних (433/470 МГц) регіонів ISM поставляється з платою розширення вузла, в яку вбудований модуль RisingHF з STM32L0 - RHF0M003, разом з акселерометром LSM6DS33D, датчиком тиску LPS22HB і датчиком температури та вологості HTS221.

Обидва пакети розробки вже доступні, і інженери можуть скористатися перевіреною на ринку екосистемою STM32, що включає в себе стеки протоколів LoRaWAN, безкоштовні інтегровані середовища розробки (IDE), такі як Keil MDK-ARM, а також повний набір програмних інструментів, включаючи ініціалізатор і конфигуратор STM32CubeMX MCU.

Джерело:
0
21:55
1005
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...