TowerJazz, Cadence та Київський політехнічний інститут відкрили лабораторію Analog Design Lab

TowerJazz, лідер світового виробництва напівпровідників, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» (КПІ), та Cadence Design Systems мають відкрити в Україні нову лабораторію проектування аналогових схем.

Перша в своєму роді лабораторія та відповідна програма була сформована для надання розробникам та студентам інженерних спеціальностей високого рівня доступу до інструментів та знань у галузі розробки ІС.

Лабораторія, яка відкриється наприкінці січня, оснащена вдосконаленими інструментами апаратного та програмного забезпечення, та відповідає найсучаснішім вимогам дизайнерів аналогових схем. Крім того, студенти зможуть отримати ексклюзивний прямий доступ до процесу виробництва TowerJazz, відображеного в PDK компанії, що надасть практичного досвіду з виготовлення кремнію. TowerJazz планує спонсорувати і дозволяти окремим студентам запускати пост-кремнієві проекти, надаючи їм можливість брати участь в повному циклі процесу розробки продукту.

«Ми дуже раді повідомити про доступність цієї ексклюзивної програми для наших студентів. Наша співпраця з TowerJazz та Cadence дозволяє нам розширити наш академічний портфель в методах аналогового дизайну», — сказав Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». «Ми вважаємо, що ця діяльність сприятиме розвитку спільноти VLSI в Україні. Апаратне та програмне забезпечення цієї лабораторії дасть змогу нашим студентам та викладачам отримати сертифікати Cadence в сучасній аналоговій системі дизайну».

Ця ініціатива відкриває нові можливості для всіх рівнів тренінгів від B.A.s, M.A.s до кандидатів наук на факультеті електроніки KPI. Забезпечуючи цільове навчання і дозволяючи реалізовувати проекти академічних досліджень, ця програма залучає студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського в спільні дослідницькі проекти з провідними гравцями галузі.

«Ми дуже раді оголосити про нашу відмітну співпрацю з КПІ та Cadence. Надавши доступ до наших найсучасніших інструментів, разом із провідними програмними засобами Cadence та командою експертів КПІ, ми можемо навчити на виростити нове покоління аналогових дизайнерів», — сказав Орі Гальзур, віце-президент дизайнерського центру VLSI та підтримки дизайну, TowerJazz. «Ознайомившись з аналоговим PDK та процесором TowerJazz, випускники програми зможуть приєднатися до нашої спеціалізованої та досвідченої світової команди з розробки ІС».

«Cadence прагне підтримувати академічні інститути, і наша робота з TowerJazz і КПІ спрямована на створення лабораторії для практичних досліджень академічного дизайну високого рівня», -сказав Юн Кім, віце-президент з розвитку бізнесу, глава Cadence Academic Network. «Наші технології і досвід в поєднанні з TowerJazz PDK надають студентам сучасну аналогову академічну базу і передові інструменти, необхідні для досягнення досконалості системи на кристалі, щоб ці майбутні інженери могли відточити необхідні навички, необхідні для досягнення успіху після закінчення навчального закладу».

0
11:35
1594
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...