Прогнози розвитку електронної промисловості на 2020 рік

Прогнози розвитку електронної промисловості на 2020 рік

Чого ми можемо очікувати від індустрії дизайну електронних виробів з точки зору зростання і тенденцій в 2020 році? Дунстан Пауер, директор ByteSnap Design і його команда інженерів зробили свої прогнози на наступний рік.


Штучний Інтелект / Машинне Навчання

Не дивлячись на те, що до справжньго штучного інтелекту, здається, ще далеко, і в той час як в Силіконовій долині термін ІІ, через галас навколо нього, став чимось на зразок приколу, машинне навчання знаходить реальні ніші. Ми вважаємо, що до 2020 року він буде інтегрований до деяких інноваційних та реальних продуктів. Наприклад, комп'ютерне виявлення зброї в громадських будівлях і аеропортах за допомогою відеокамер в реальному часі; відключення важкої техніки на аномальних вхідних сигналах для мінімізації потенційних травм.

Удосконалена інтеграція автомобіля

Протягом 2020 року ми можемо очікувати, що або для автомобілів з'являться плани передачі данних, або ж вони будуть використовувати мобільний Wi-Fi, для вивчення звичок/маршрутів, таких як щоденні поїздки на роботу. Ця технологія може бути використана для перенаправлення трафіку або пошуку альтернативних менш завантажених маршрутів. Ми очікуємо, що вона також буде мати можливість доступу до запису за допомогою внутрішніх камер автомобіля (зворотна парковка, виїзд зі смуги руху, попередження про зіткнення). Телематика буде все ширше використовуватися в дорожніх, транспортних і страхових цілях.

Зарядні станції для електротранспорту: нові моделі, підвищена безпека

Зарядні пристрої для електромобілів почнуть ставати стандартною частиною будь-якого будинку з позавуличним паркуванням. Всі моделі нової збірки потребують встановлення зарядного пристрою. Тому впровадження зарядних станцій буде неухильно зростати. Стандарти зв'язку для енергетичної інфраструктури все ще знаходяться в стадії розробки, проте OCPP (англ. Open Charge Point Protocol - протокол відкритої зарядної точки), схоже, лідирує і буде так само продовжувати протягом усього 2020 року. Загрози безпеці для підключеної електромобільної інфраструктури можуть бути руйнівними - чекайте побачити розробки, які захистять розумні зарядні пристрої від атак.

Більше апаратне прискорення для ПЛІС

У наступному році повинен відбутися великий ривок в машинном навчанні за допомогою інструментів від Xilinx і Intel, що дозволить інженерам-програмістам скористатися перевагами апаратного прискорення. Область машинного навчання вимагає великих обчислювальних потужностей для додатків реального часу. ПЛІС мають непогані можливості, але через високу вартість їх розробки інженерам було недоступно використовувати можливості цих пристроїв. Завдяки недавньому впровадженню високорівневих інструментів на основі C, призначених для інженерів-програмістів, тепер додатки для машинного навчання можуть скористатися перевагами значного збільшення продуктивності і енергоефективності за рахунок апаратного прискорення в ПЛІС.

Підйом RISC-V

Ми очікуємо, що в 2020 році буде спостерігатися значне зростання числа постачальників кремнію, що пропонують справжні чіпи архітектури RISC-V. Вони є альтернативою ARM процесорів і мають повністю відкритий вихідний код, і тому власники авторських прав не отримують ліцензійні платежі. Було багато дискусій і написано дане програмне забезпечення для RISC-V, включаючи підтримку ядра Linux, однак реального обладнання було небагато. Існує кілька нішевих дизайнів штучного інтелекту, але поки нічого від великих виробників кремнію. Ми очікуємо, що в 2020 році це істотно зміниться, а чіпи RISC-V будуть анонсовані деякими великими кремнієвими гігантами.

Великі масиви даних проти Великого Брата

Спірні дискусії, пов'язані з розпізнаванням осіб, використанням анонімних даних, заблокованим інтернетом в деяких частинах світу і положенням «Великого брата», стануть більш помітними в майбутньому році. Повинна бути тонка грань між отриманням доступу до повсякденних даними, з метою допомогти поліпшенню суспільства, і ретельно доступом до цих даних, щоб вони не використовувалися промисловістю або ким-небудь зі злим умислом.

Еволюція віртуальних помічників

Останнім часом спостерігається зростання числа віртуальних помічників з вбудованими екранами, таких як Echo Show або Google Home Hub. Впровадження цих пристроїв буде збільшуватися протягом 2020 року, оскільки вони можуть служити подвійній меті, наприклад, виконувати роль дзеркала, коли вони не використовуються активно, або можуть більшою мірою зливатися з фоном.

В умовах жорсткої конкуренції виробники в наступному році відмовляться від використання «нейтральних» віртуальних помічників і почнуть надавати їм індивідуальність. Amazon починає з голосів знаменитостей, таких як Семюель Л. Джексон, до яких додаються додаткові режими.

Більш складні мобільні продукти

Існуючі мобільні скутери, як правило, дуже прості - просто контролер швидкості і звуковий сигнал. Ми очікуємо, що з роками і зростанням технічної грамотності населення це зміниться і в 2020 році буде інтегровано більше функцій - більший діапазон, краще управління батареєю, Bluetooth або інші бездротові з'єднання для відстежування місцеположення і підключення додатків, функції безпеки. Кому підігрів сидінь?

Розумні покупки

Сценарій супермаркету: введіть продукт, який ви шукаєте, і слідуйте за своїм візком, яка приведе вас до потрібного відділу, де знаходиться ваш товар ... можна навіть піти далі і відсканувати його для вас і зважити, коли ви кладете предмет в візок, так що все, що вам потрібно зробити в кінці, це заплатити в автоматі з "кодом візка" - новий рівень "просто відскануйте".

Збільшення числа автоматичних медичних діагнозів

Якщо б доступ до великих наборів даних було отримано в 2020 році, ІІ і машинне навчання могли б допомогти виявити ускладнення на стадії розвитку і, можливо, з більшою користю провести кореляції, щоб допомогти в ранній діагностиці смертельних хвороб.

Розумна безпека

Загальна думка про використання продуктів smart home - це зручність та безпека. Розумні замки проходять серйозні розробки і поєднують безпеку з зручністю. Домофони з камерами і голосовим зв'язком існують вже багато років, але не з використанням Інтернету.

Ми очікуємо, що розумні замки в 2020 році дадуть користувачеві можливість віддалено перевіряти, хто знаходиться у їх двері, відкривати їх двері довіреним особам, наприклад, для доставки - і навіть спілкуватися з зазначеним людиною. Що стосується безпеки, то в даний час випробовуються численні технології, найбільш перспективними з яких є біометричне розпізнавання.

Крім того, очікуйте побачити: IP-камери більш високої якості з меншим часом очікування і поліпшеною роботою в умовах низької освітленості, прив'язані як до домашніх, так і до більш широким бізнес-додатків з функціями IoT для запобігання злочинності; GPS-трекери з наднизьким енергоспоживанням, що використовують NBIoT для автомобілів і інших «легких» цілей.

Розумні дрони і контроль над некерованими безпілотниками

У міру того, як ринкові можливості продовжують рости, збільшуються і прогнозовані продажі для індустрії дронів. Крім кампаній, спрямованих на підвищення обізнаності про нові закони про реєстрацію безпілотних літальних апаратів, очікується, що в 2020 році будуть досягнуті успіхи в технології датчиків для збору даних, обробки зображень і обробки даних в реальному часі за технологією безпілотних літальних апаратів. Мікроконтролери дронів, реалізовані моделями машинного навчання, досліджуються для безлічі застосувань, включаючи аналіз полів сільського господарства, інспекції інфраструктури і ландшафту, картографування, автоматизовані поставки, ідентифікацію людей в ході пошуково-рятувальних операцій і порятунку в разі стихійних лих тощо.

У 2020 році ми повинні побачити кампанії з підвищення обізнаності про закон, щоб встановити його важливість і допомогти приборкати некеровані безпілотники. До недавнього часу безпілотники були в основному нерегульованими, але нова категорія для реєстрації дистанційно керованих "літаків" допоможе стримувати деструктивних пілотів. Онлайн-тести роблять реєстрацію легко доступною для всіх, обмежень на кількість спроб немає і тест з множинним вибором досить простий.

0
12:40
1629
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...